Glutenfrie vannbakkels

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø og luftig vannbakkelse fylt med norske jordbær og deilig fløtekrem. I denne oppskriften har vi brukt glutenfritt mel – ekstra bra for deg om du selv har glutenallergi, eller får en glutenallergiker på besøk og skal servere noe godt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g smør
  • 2 dl vann
  • 2,5 dl glutenfritt, lyst mel
  • ca. 3 stk. egg

Fyll:

  • 1 pk kremfløte
  • 400 g jordbær
  • 2 ss melis til pynt

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 200 °C. Bruk over- og undervarme. 
  2. Kok opp vann og smør i en middels stor kjele.
  3. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
  4. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  5. Ha røren i en sprøytepose med rund tipp (størrelse 10 mm).
  6. Kle et stekebrett med bakepapir og sprøyt deigen ut på brettet i små ringer på størrelse med en smultring. Sett brettet midt i ovnen og stek i 20-25 minutter. Obs! Åpner du ovnen under steking kan bakverket falle sammen.
  7. Avkjøl vannbakkelsringene. Pisk kremfløte stiv, smak eventuelt til med litt sukker eller vaniljesukker dersom du liker det.
  8. Skjær jordbær i skiver. Del vannbakkelsringene i to og legg på jordbærskiver. Sprøyt eller legg den piskede kremen over jordbærene med en skje.
  9. Dryss på melis og server det deilige bakverket.