Glutenfrie vannbakkels
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sprø og luftig vannbakkelse fylt med norske jordbær og deilig fløtekrem. I denne oppskriften har vi brukt glutenfritt mel – ekstra bra for deg om du selv har glutenallergi, eller får en glutenallergiker på besøk og skal servere noe godt.
Ingredienser
porsjoner
-
125 g smør -
2 dl vann -
2,5 dl glutenfritt, lyst mel -
ca.
3 stk. egg
Fyll:
-
1 pk kremfløte -
400 g jordbær -
2 ss melis til pynt
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 200 °C. Bruk over- og undervarme.
- Kok opp vann og smør i en middels stor kjele.
- Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
- Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
- Ha røren i en sprøytepose med rund tipp (størrelse 10 mm).
- Kle et stekebrett med bakepapir og sprøyt deigen ut på brettet i små ringer på størrelse med en smultring. Sett brettet midt i ovnen og stek i 20-25 minutter. Obs! Åpner du ovnen under steking kan bakverket falle sammen.
- Avkjøl vannbakkelsringene. Pisk kremfløte stiv, smak eventuelt til med litt sukker eller vaniljesukker dersom du liker det.
- Skjær jordbær i skiver. Del vannbakkelsringene i to og legg på jordbærskiver. Sprøyt eller legg den piskede kremen over jordbærene med en skje.
- Dryss på melis og server det deilige bakverket.