Glutenfrie wienerbrød
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Elsker du wienerbrød? De sprø, deilige bakverkene fylt med myk vaniljekrem? Nå kan du lage en rask variant – som til og med er glutenfri.
Ingredienser
porsjoner
-
125 g smør -
2 dl melk -
2,5 dl glutenfritt, lyst mel -
3 stk. egg -
1 pk vaniljekrem
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 190 °C. Bruk over- og undervarme.
- Smelt smør i en liten kjele, tilsett melk og kok opp.
- Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
- Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt slik at deigen samler seg mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
- Bruk et par spiseskjeer og sett deigen utover på et bakepapirkledd stekebrett.
- Sprøyt eller legg en skje vaniljekrem på hver av vannbakkelsene. Sett brettet midt i stekeovn og stek i 20-25 minutter. Obs! Åpne ikke ovnen underveis i stekingen, da kan bakverkene falle sammen.
- Avkjøl vannbakkelsene og pynt dem med melisglasur eller et dryss melis før servering.