Gnocchi med salvie

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gnocchi stekt med smør og salvie, en aldeles nydelig kombinasjon. Perfekt alene, men også som et godt tilbehør til de fleste retter. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg gnocchi
  • 2 ss smør
  • 1 potte frisk salvie
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss revet parmesan

Slik gjør du

  1. Grovkutt salvie og legg det til side.
  2. Stek gnocchi i en stekepanne på middels varme sammen med smør til de har fått en fin farge på begge sider.
  3. Bland sammen salvie med gnocchi og ta stekepannen av varmen så ikke salvien brenner seg.
  4. Legg gnocchien på tallerken og ha på litt av smøret som ligger i stekepannen. Dryss over pepper og parmesan.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du bruke gnocchi uten egg, margarin eller kokosolje istedenfor smør og sløyfe parmesan. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Slik lager du hjemmelaget gnocchi.