Gratinert hummer

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gratinert hummer er mat for hyggelige anledninger og når noe skal markeres. Her gratinert med eple, dill, selleri og kesam. En forrett som gir en frisk, smakfull og fin start måltidet.  

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. hummer
  • 0,5 stk. eple
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss kesam original, 8 %

Slik gjør du

Om du har levende hummer, så avliv dem slik: Hold fast klørne til hummeren med én hånd, slik at den ligger stille. Finn krysset på toppen av hodet til hummeren. Bruk en tung, stor kniv og sett bakspissen (mot skaftet) i krysset 3.5 cm bak øynene og kløyv hodet til hummeren med en bestemt og rask bevegelse.  

  1. Sett stekeovnen på 200 °C
  2. Legg hummeren med ryggen ned. Bruk en skarp kniv og del den fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og fremover mot hodet.
  3. Ta ut paven (magesekken) som ligger som en blære bak øynene.
  4. Fjern tarmen (den mørke strengen) som ligger langs ryggen på halen, og de gråfargede gjellene. Legg hummerhalvdelene i en ildfast form og sett dem kaldt.
  5. Finhakk stilkselleri, eple og dill. Bland inn kesam.
  6. Fordel blandingen over hummeren (kan gjøres i god tid)
  7. Sett formen midt i ovnen og gratiner hummeren i 5 minutter. 

Server med frisk salat og sitronbåter.