Gratinert sjøkreps
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gratinert sjøkreps med pisket urtesmør, hvitløk og urter. Et festmåltid som passer perfekt til en sommerkveld med gode venner.
Ingredienser
porsjoner
-
12 stk. ferske sjøkreps -
150 g smør -
2 båter hvitløk -
2 ss frisk gressløk -
1 ss frisk dill -
1 ss frisk kjørvel eller estragon -
revet skall av
1 stk. sitron
Slik gjør du
- La smøret ligge i romtemperatur til det er mykt. Ha det i en kjøkkenmaskin og pisk det på middels hastighet til det er lyst og luftig
- Finhakk hvitløk og urter og vend de inn i smøret. Ha smøret i en sprøytepose.
Har du ikke sprøytepose kan du ha smøret i en ziplockpose og klippe et hull i den ene enden. Du kan også fordele smøret over krepsen med en skje.
- Del sjøkrepsen i to på langs og knekk klørne ved leddene. Legg sjøkrepsen i en langpanne. Fordel urtesmøret over sjøkrepsen slik at alt kjøttet dekkes.
- Gratiner sjøkrepsen i ovnen på 250 °C i 4-5 minutter. Riv sitronskall over og server sammen med brød eller en god salat.
Du kan også tilberede kamskjellene på grillen. Legg dem i aluminiumsfolie eller ildfast form, og sett dem på grillen.
Best resultat får du om du bruker levende sjøkreps, du bør bestille av fiskehandleren i god tid slik at du er sikker på å få tak i. Norske frosne sjøkreps har også bra kvalitet. De tines i kjøleskap og behandles som ferske etter at de er tint. Ferdigkokt sjøkreps tåler lite varmebehandling, og det anbefales å spise dem slik de er.