Gratinert sjøkreps

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gratinert sjøkreps med pisket urtesmør, hvitløk og urter. Et festmåltid som passer perfekt til en sommerkveld med gode venner.

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. ferske sjøkreps
  • 150 g smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 ss frisk dill
  • 1 ss frisk kjørvel eller estragon
  • revet skall av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. La smøret ligge i romtemperatur til det er mykt. Ha det i en kjøkkenmaskin og pisk det på middels hastighet til det er lyst og luftig
  2. Finhakk hvitløk og urter og vend de inn i smøret. Ha smøret i en sprøytepose.
    Har du ikke sprøytepose kan du ha smøret i en ziplockpose og klippe et hull i den ene enden. Du kan også fordele smøret over krepsen med en skje.
  3. Del sjøkrepsen i to på langs og knekk klørne ved leddene. Legg sjøkrepsen i en langpanne. Fordel urtesmøret over sjøkrepsen slik at alt kjøttet dekkes.
  4. Gratiner sjøkrepsen i ovnen på 250 °C i 4-5 minutter. Riv sitronskall over og server sammen med brød eller en god salat. 
Du kan også tilberede kamskjellene på grillen. Legg dem i aluminiumsfolie eller ildfast form, og sett dem på grillen.
Best resultat får du om du bruker levende sjøkreps, du bør bestille av fiskehandleren i god tid slik at du er sikker på å få tak i. Norske frosne sjøkreps har også bra kvalitet. De tines i kjøleskap og behandles som ferske etter at de er tint. Ferdigkokt sjøkreps tåler lite varmebehandling, og det anbefales å spise dem slik de er.