Gratinerte pølser med aubergine
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kjedelig med pølser? Prøv denne retten med gratinerte pølser og aubergine, og du ombestemmer deg tvert.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
500 g kjøttpølse helst løkpølse -
1 stk. aubergine -
4 ss olivenolje -
1 stk. hakket løk -
1 båt hakket hvitløk -
1 boks hermetiske tomater -
0,5 ts tørket basilikum -
150 g cottage cheese -
2 stk. egg -
4 ss parmesan (eller vanlig ost) -
1 dl melk -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,25 ts malt muskat
Slik gjør du
- Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Stek pølse- og aubergineskivene hver for seg raskt på begge sider.
- Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett salt, pepper og tomater. Kok opp og la det koke til all væsken har fordampet. Smak til med basilikum.
- Rør sammen kesam/cottage cheese, revet ost, egg, melk og krydder. Legg pølser, aubergine og tomatblandingen lagvis i en smurt ildfast form og hell over ostekremen.
- Stek på 200 °C i 30-40 minutter.
Server med en salat av for eksempel tomat, salatblad, løk, oliven og basilikum. Brød er godt til.