Gratinerte pølser med aubergine

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjedelig med pølser? Prøv denne retten med gratinerte pølser og aubergine, og du ombestemmer deg tvert.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g kjøttpølse helst løkpølse
  • 1 stk. aubergine
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 ts tørket basilikum
  • 150 g cottage cheese
  • 2 stk. egg
  • 4 ss parmesan (eller vanlig ost)
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat

Slik gjør du

  1. Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Stek pølse- og aubergineskivene hver for seg raskt på begge sider.
  2. Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett salt, pepper og tomater. Kok opp og la det koke til all væsken har fordampet. Smak til med basilikum.
  3. Rør sammen kesam/cottage cheese, revet ost, egg, melk og krydder. Legg pølser, aubergine og tomatblandingen lagvis i en smurt ildfast form og hell over ostekremen. 
  4. Stek på 200 °C i 30-40 minutter.

Server med en salat av for eksempel tomat, salatblad, løk, oliven og basilikum. Brød er godt til.