Greske kjøttboller

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Greske kjøttboller av lam med gresk salat og tzatziki gir gode minner om sol, sommer og greske tavernaer.

Ingredienser

porsjoner

Greske kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 3 ss nøytral olje

Gresk salat:

  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. fetaost
  • 3 ss virgin olivenolje
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 ts tørket oregano

Slik gjør du

  1. Rør sammen lammekjøttdeig, salt og pepper til en seig deig. Tilsett hvitløk, chili og rosmarin. Form til kjøttboller som tres på spyd eller pinne.
  2. Pensle kjøttbollene med olje og grill dem i 4-5 minutter på hver side, eller stek dem i stekepanne til de er gjennomstekte.
  3. Skjær tomater og agurk i skiver, og løk i ringer. Ha løken i en liten skål og press sitronsaft over. Bland med fingrene og la stå noen minutter. Fordel salatingrediensene på tallerkener og legg på sitronmarinert rødløk. Dryss med litt oregano og drypp over litt olje.

Server greske kjøttboller med tzatziki.