Greskinspirert lammepanne
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En herlig lammepanne, inspirert av greske sommerkvelder. Denne middagen er super å lage med rester av lammestek.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g ferdigstekt benfritt lammekjøtt -
600 g kokte poteter -
1 stk. rød paprika -
1 stk. grønn squash -
0,5 stk. rødløk -
4 båter hvitløk -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
4 ss olivenolje -
1,5 ts tørket oregano -
revet skall og saft av
0,5 stk. sitron
Avokado-tzatziki
-
1 stk. avokado -
0,5 stk. rødløk -
2,5 dl gresk yoghurt -
1 båt hvitløk -
saft av
0,5 stk. sitron -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
0,25 ts chiliflakes -
1 ss finhakket frisk dill
Slik gjør du
- Skjær rester av lammekjøtt i biter på ca. 3x3 cm. Del poteter, paprika i biter. Ha alt i en bolle sammen med olivenolje, tørket oregano og sitronsaft. Bland godt. Legg alt i en romslig ildfast form eller langpanne og bre det utover. Krydre med salt og kvernet pepper.
- Plasser midt i ovnen og stek på 220 °C til kjøtt og poteter har fått fin farge og paprika og løk er mykt.
- Del avokado i to og ta ut stenen. Ta avokadokjøttet ut av skallet, og knus det grovt med en gaffel. Finhakk rødløk.
- Bland alle ingrediensene og smak til med salt, krydder og urter.
- Ta kjøttet ut av stekeovnen og dryss over revet sitronskall. Server med en gang sammen med avokado-tzatziki.
Er det igjen grønnsaker fra lammestek-middagen, så er de også supre å steke inkludere i retten. Del om nødvendig grønnsakene i mindre biter og bland dem med olje, sitronsaft og oregano sammen med kjøttet.
Vil du ha flere tips? Vi har mange oppskrifter du kan lage med rester av lammelår og lammestek.