Gresskarsuppe med kylling
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En gyllengul, varmende og smakfull gresskarsuppe med rause biter av kylling er super mat å servere når vinden hviner rundt hushjørnene!
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. kyllingfilet i terninger -
600 g gresskar i biter -
2 ss nøytral olje til steking -
1 stk. hakket rødløk -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 båter hakket hvitløk -
1 stk. finhakket rød chili -
1 ts malt koriander -
2 ss nøytral olje -
1 l kyllingbuljong (utblandet) -
saften av
0,5 stk. sitron
Slik gjør du
- Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret, det er ikke nødvendig å fjerne skallet. Del i biter.
- Varm 2 ss olje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.
- Stek kyllingbitene i middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten.
Server gjerne med grove minibaguetter til.