Grillede blåskjell med chili og kokos
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Blåskjell er herlig sommermat, og kan utmerket godt tilberedes på grillen. Vi har laget en variant med chili og kokosmelk, som er helt nydelig. Server med ferskt brød til å dyppe i sausen.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg friske blåskjell -
1 stk. løk -
4 stilker stilkselleri (stangselleri) -
50 g frisk ingefær -
4 båter hvitløk -
2 stk. rød chili -
2 ss smør -
0,5 flaske hvitvin -
8 dl kokosmelk -
2 stk. vårløk -
1 potte frisk koriander
Slik gjør du
- Stell skjellene. Skrubb dem om nødvendig med stålbørste og fjern byssustråden. Legg i rent, kaldt vann i minst 30 minutter.
- Finhakk løk, selleri, ingefær, hvitløk og halvparten av chilien. Skjær resten av chilien i tynne ringer.
- Sett en vid kjele på grillen og smelt smør. Tilsett de finhakkede grønnsakene og fres dem til de er myke og blanke. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve.
- Tilsett blåskjell og kokosmelk og vend dem inn i grønnsaksblandingen. Kok opp, sett på lokk og la skjellene dampe til de åpner seg - ca 5-6 minutter. Rist litt på kjelen innimellom.
- Finsnitt vårløk og dryss over skjellene sammen med chiliringer og koriander. Smak til med litt salt og pepper.
Server blåskjellene med ferskt, godt brød og gjerne litt sitron eller lime å presse over skjellene.