Grillede lammekoteletter med kryddermiks

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt er ypperlig grillmat. Lammekoteletter er mørt kjøtt og har mye smak. Med disse to krydderblandingene kan du enkelt variere smaken.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 8 stk. doble lammekotelett
  • 8 ss kryddermiks *
  • 2 ss nøytral olje til steking

*Kryddermiks 1:

  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 ts hel kardemomme
  • 1 ss salt
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel

*Kryddermiks 2:

  • 2 ss salt
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts finhakket frisk rosmarin
  • 3 ts karve
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 stk. rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Krydderblanding 1: Rist koriander, spisskummen, sennepsfrø og kardemomme i en tørr panne i ca. 3 minutter. Avkjøl. Kjør blandingen sammen i en krydder- eller kaffekvern, eller bruk morter.
  2. Krydderblanding 2: Kjør salt, oregano, rosmarin, karve, spisskummen, gurkemeie, chili og hvitløk i en kjøkkenmaskin til en fin masse. Spe med olje til en tykk pasta.
  3. Gni krydderblandingen godt inn i kjøttet på begge sider, og la kotelettene hvile i romtemperatur i ca. 1 time. Pensle en varm grillpanne med olje og grill kotelettene 2-3 minutter på hver side.

Server grillede koteletter med rotmos eller stekte poteter og en frisk salat.