Grillede lammekoteletter med kryddermiks
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammekjøtt er ypperlig grillmat. Lammekoteletter er mørt kjøtt og har mye smak. Med disse to krydderblandingene kan du enkelt variere smaken.
Ingredienser
4 porsjoner
-
8 stk. doble lammekotelett -
8 ss kryddermiks * -
2 ss nøytral olje til steking
*Kryddermiks 1:
-
2 ss korianderfrø -
1 ss spisskummenfrø -
2 ts sennepsfrø -
1 ts hel kardemomme -
1 ss salt -
2 ts malt ingefær -
1 ts malt kanel
*Kryddermiks 2:
-
2 ss salt -
2 ts tørket oregano -
1 ts finhakket frisk rosmarin -
3 ts karve -
1 ts spisskummenfrø -
0,5 ts gurkemeie -
1 stk. rød chili -
1 båt finhakket hvitløk -
1 dl olivenolje
Slik gjør du
- Krydderblanding 1: Rist koriander, spisskummen, sennepsfrø og kardemomme i en tørr panne i ca. 3 minutter. Avkjøl. Kjør blandingen sammen i en krydder- eller kaffekvern, eller bruk morter.
- Krydderblanding 2: Kjør salt, oregano, rosmarin, karve, spisskummen, gurkemeie, chili og hvitløk i en kjøkkenmaskin til en fin masse. Spe med olje til en tykk pasta.
- Gni krydderblandingen godt inn i kjøttet på begge sider, og la kotelettene hvile i romtemperatur i ca. 1 time. Pensle en varm grillpanne med olje og grill kotelettene 2-3 minutter på hver side.
Server grillede koteletter med rotmos eller stekte poteter og en frisk salat.