Grillede pigwings med asiatisk kålsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pigwings servert med en asiatisk kålsalat som tilbehør. Dypp dem i en spicy appelsinsaus og nyt. Perfekt til å ta med til parken og grille sammen med vennegjengen.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. pigwings (pork wings) -
1 ss salt
Appelsindipp:
-
2 dl appelsinmarmelade -
4 ss sennep -
4 ss honning -
1 ss soyasaus -
1 ss smør -
1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Kålsalat:
-
0,25 stk. finsnittet rødkål -
0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål -
1 stk. grovrevet grønt eple -
1 stk. rødløk i tynne skiver -
2 ts finhakket frisk koriander -
1 ss riseddik -
0,5 ts sesamolje -
2 ts finhakket frisk ingefær -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Legg svineknokene i kokende vann med salt. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Bruk en kjele som passer i størrelse til knokene.
- Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (ca. 90 °C i kokevannet) i ca. 3 timer til de er møre og nesten detter fra hverandre. Ta dem opp og tørk dem godt.
- Bland sammen alle ingrediensene til appelsindippen og kok opp. La den koke i noen minutter til smøret er smeltet. Smak til med sriracha. Noen liker sausen litt sterkere enn andre.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Rør sammen riseddik, sesamolje, soyasaus og ingefær til en dressing. Krydre med salt og pepper. Bland kål, eple, løk og koriander. Hell dressingen over grønnsakene.
- Grill pigwingsene til de har fått en fin farge på begge sider.
Server med kålsalat og appelsindipp.