Grillet bruschetta med svinefilet
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En bruschetta kan varieres i det uendelige. Sommerens favoritt er med grillet svinefilet og avokadosalat. En fresch variant av ventepølse, som en lunsjrett eller smårett.
Ingredienser
-
400 g ytrefilet av svin -
1 ss nøytral olje til pensling -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
-
8 skiver baguette -
4 ss olivenolje -
1 båt hvitløk
Dressing:
-
1 båt hvitløk -
1 ss ekstra virgin olivenolje -
0,5 stk. lime -
0,25 ts kajennepepper -
0,5 ts flaksalt
Salat:
-
1 stk. gul paprika -
125 g cherrytomat -
2 stk. vårløk -
2 stk. avokado -
3 ss frisk koriander
Slik gjør du
1. Tørk ytrefilet av svin med litt kjøkkenpapir. Pensle kjøttet med olje. Krydre med salt og pepper.
2. Brun fileten raskt på grillen, bruk sterk varme. Grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er medium stekt ved 70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Bruk et steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver.
3. Pensle baguetteskiver/brødskiver med olivenolje på begge sider. Grill dem på begge sider til de har fått en gyllen stekeskorpe. Del en hvitløksbåt i to og gni hvitløken over brødskivene.
4. Lag dressing. Riv hvitløk på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og kajennepepper i en bolle. Smak til med salt.
5. Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprikaen i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.
6. Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokadoskallet. Del avokadokjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.
7. Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen. Fordel salaten på de grillede bruschettaskivene og legg tynne skiver av svinefilet på toppen. Pynt eventuelt med koriander.