Grillet entrecôte med jordbærsalsa
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Marmoreringen og den fine fettfordelingen på entrecôte gjør det enkelt å få til et saftig og godt resultat på grillen. Velg denne biffen når du vil ha noe godt i helgen.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. biff av entrecôte storfe -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ts nøytral olje til pensling
Jordbærsalsa:
-
400 g jordbær -
0,5 dl rødløk -
1 stk. jalapeño (doble hvis du liker det sterkt) -
2 ss finhakket bladpersille -
revet skall av
1 stk. lime -
saften av
0,5 stk. lime -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Tørk av biffene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper og pensle dem med litt olje.
Mange liker å krydre biffen med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper. Har du en ferdig marinert flintstek, trenger du som oftest ikke å ha på ytterligere med krydder.
- Grill biffene på direkte varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu dem og vent til det pipler igjen. Nå har du medium grillet biff. Legg biffene for hvile i et par minutter på kald sone før servering.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Den kalde sonen kan også med fordel brukes som hvileplass for ferdig grillet kjøtt. Da uten lokk.
- Hvis du vil pensle biffene med grillsaus/glace bør du gjøre det etter at biffene har fått en fin grillskorpe. Mange grillsauser inneholder sukker, som gjør at sausen fort brenner seg ved høy varme.
Server grillet entrecôte med en god salat, jordbærsalsa og en god potetvariant.