Grillet flintstek med spicy coleslaw
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Perfekt grillet flintstek er kjempegodt og sammen med spicy coleslaw med ananas og vårløk blir det mat man husker. Snitt flintstekene i svorsiden for å unngå at de krøller seg under grilling.
Ingredienser
-
2 stk. flintstek -
3 ts salt -
2 ts kvernet pepper -
2 ss nøytral olje til pensling
Spicy coleslaw:
-
1 stk. spisskål -
0,5 stk. frisk ananas -
2 stk. vårløk -
2 dl lettrømme -
2 ss majones -
1 ss chilipaste (sambal oelek) -
saft av
0,25 stk. sitron -
2 ss finhakket bladpersille -
0,25 ts salt
Slik gjør du
1. Snitt spisskål i tynne strimler. Bruk gjerne en ostehøvel eller grønnsaksskreller til denne jobben. Skjær ananas i små terninger og finsnitt vårløk. Bland sammen en dressing av rømme, majones, sambal oelek, sitronsaft og bladpersille i en middels stor bolle. Smak til med salt og pepper. Vend kål, ananas og vårløk i dressingen.
2. Tørk av flintstekene med litt kjøkkenpapir.
3. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden/svoren på flintstekene, slik at de ikke krøller seg under grilling.
4. Krydre med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle flintsteken med litt olje på begge sider.
5. Grill flintstekene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge, sett om mulig på lokk og grill i ytterligere 10-15 minutter. Snu ofte for jevnt resultat. Pensle eventuelt med en grillsaus eller glaze når det nærmer seg servering.
6. Del flintstekene i 2 eller 4 stykker og spis dem som biff, eller skjær den i skiver som en stek.
Server flintsteken med spicy coleslaw og gjerne bakt potet og mais.