Grillet focaccia

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brød på grillen er overraskende enkelt og fantastisk imponerende. Server grillet focaccia med litt olje og krydder eller godt smør, bruk den som sandwich eller pizzabunn. Mulighetene er mange!

Ingredienser

1  porsjoner
  • 25 g fersk gjær
  • 7 dl vann
  • 1,5 ss honning
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss nøytral olje

Slik gjør du

  1. Bland ut gjær i lunkent vann. Tilsett honning. Ha i hvetemel og salt. Elt deigen sammen, den skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  2. Del deigen i passe storeemner. Klapp ut hvert emne til en liten leiv. Legg leivene på grillristen og la dem steke i 3-4 minutter på hver side.
Pensle grillristen med olje og ha gjerne litt olje i hendene når du klapper ut deigen, da blir den enklere å jobbe med.