Grillet hjertesalat med blåmuggostdressing

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet hjertesalat er enkelt og raskt tilbehør  til grillmat, og kan også serveres som forrett, toppet med denne nydelige blåmuggostdressingen, og drysset med deilig crispy baconcrunch. 

Ingredienser

4  porsjoner

Dressing

  • 100 g blåmuggost
  • 1,5 dl melk eller fløte
  • 1 ss honning

Salat

  • 3 stk. hjertesalat
  • 2 ss nøytral olje

Baconcrumble

  • 100 g bacon
  • 2 skiver brød , gjerne surdeigsbrød
  • 50 g revet parmesan

Slik gjør du

  1. Mos blåmuggosten godt og bland inn melk eller fløte til en glatt dressing. Smak til med honning, salt og pepper.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  1. Stek baconet til det er helt sprøtt. La det renne av seg på litt tørkepapir og avkjøl helt. Smuldre baconet med fingrene eller finkutt det med en skarp kniv.
  2. Kjør brødskivene til fine smuler i hurtigmikser.
  3. Bland bacon, brødsmuler og revet parmesan i en skål.
  4. Legg bakepapir på et stekebrett og fordel baconblandingen i et jevnt lag på papiret. Sett brettet midt i ovnen på 170 °C i 8-10 minutter, eller til crumbelen er gyllenbrun. Vend på blandingen et par ganger under stekingen.
  5. Del salathodene i to på langs. Pensle med litt olivenolje og grill dem med snittflaten ned på direkte varme i 2 minutter. Snu dem og grill omtrent like lenge på andre siden. Legg dem over tallerkner eller på et fat og hell over dressingen. Dryss baconcrumble på toppen og server med en gang.

Både dressing og baconcrumble kan lages i god tid og oppbevares i tette bokser i kjøleskapet i opptil en uke.