Grillet kongekrabbe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kongekrabbe, eller kamsjatkakrabbe, er en plagsom delikatesse som er i ferd med å spre seg langs kysten av Norge nordfra. Er du heldig, får du tak i ferske klør – de er fantastiske å legge på grillen!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kongekrabbe -
4 ss olivenolje -
2 ss friske urter , for eksempel estragon og persille -
1 båt finhakket hvitløk -
0,25 ts kajennepepper -
1 stk. sitron
Slik gjør du
- Bruk en god saks og klipp over krabbebeina i leddet. Klipp deretter opp skallet på langs på begge sider, slik at krabbekjøttet kommer til syne.
- Krydre med litt salt og pepper. Bland sammen olje, urter, hvitløk og kajennepepper. Pensle krabbekjøttet med blandingen.
- Legg krabbebeina på varm grill og grill dem raskt på høy varme – de kan godt bli litt brent i skallet. Bruker du kokt krabbe, skal den ikke ligge for lenge, da blir den tørr. Grilltiden er avhengig av tykkelsen på beina.
- Pensle med olje én eller to ganger under grillingen.
- Legg krabbebeina over på en tallerken og skjær sitronen i båter.
Server med godt brød.