Grillet lam i brioche
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Norsk lammekjøtt er smakfullt, særpreget og anvendelig til alt fra eksklusiv gjestemat til håndholdt streetfood. Her er et eksempel på det siste, vårt bidrag til streetfoodfestivalen ByLam 2017. Denne retten er også perfekt å bruke om du har rester av lammestek.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g flatbiff av lam eller rester av lammestek -
1 dl eplejuice -
1 ss eplecidereddik
Syltet rødløk:
-
1 stk. rødløk -
1 dl eddik, 7 % -
1 dl vann -
1 dl sukker -
1 ts fennikelfrø ( kan sløyfes )
Dressing:
-
2 dl gresk yoghurt -
revet skall av
1 stk. sitron -
1 ss olivenolje -
1 båt finhakket hvitløk
-
4 stk. hamburgerbrød eller briochebrød -
100 g blandet babybladsalat
Slik gjør du
- Legg kjøttet på benken slik at det blir romtemperert. Skjær det i ca. 1 cm tykke skiver. Sett til side.
- Skjær løk i tynne båter. Ha eddik, vann, sukker og fennikelfrø i en liten kjele og kok opp. trekk kjelen av varmen og tilsett løk. Løken er ferdig til servering etter ti minutter, utvikler mer smak om den får stå kaldt over natten.
- Bland yoghurt, sitronskall, hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
- Stek lammeskivene raskt på grill eller grillpanne/stekepanne til det har fått fin gyllen farge på begge sider. Legg kjøttet over i en ildfastform og tilsett eplejuice og eplesidereddik. Dekk med lokk eller folie og la kjøttet hvile i noen minutter.
- Varm briochebrødene på grillen og fyll dem med dressing, salat, grillet lammekjøtt og syltet rødløk.
Har du ikke en grill eller er utenfor grillsesongen kan du bruke en grillpanne eller stekepanne.
I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.