Grillet paprikasalat med vårløk

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Når du griller paprika lokker du fram fantastisk sødme og aroma. Grillet paprika danner basis i flere retter, blant annet romescosaus, og blir en nydelig salat sammen med vårløk, persille og en enkel dressing. Spennende og lekkert til all slags grillmat.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. rød paprika (eller andre farger)
  • 3 ss olivenolje
  • 3 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 dl hakket persille

Slik gjør du

  1. Skyll paprika i kaldt vann og tørk dem litt med kjøkkenpapir.
  2. Grill paprikaene på høy varme i noen minutter på hver side til de har fått en fin farge. Om paprikaene blir svidd - fortvil ikke, de skal uansett skrelles og det er enklere å få av skallet om paprikaskinnet blir litt svidd.
  3. Ta dem av grillen, fjern stilken og dra av skallet med en tynn, liten kniv.
  4. Kutt den grillede paprikaen i ½-1 cm brede strimler. Ha dem i en skål.
  5. Finsnitt vårløk litt på skrå. Finhakk hvitløk.
  6. Vend vårløk og hvitløk inn i paprikaen sammen med sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Paprikasalaten kan oppbevares i tett glass i kjøleskapet i opptil 2 uker. fyll på med olje så paprikaen er helt dekket.

Salaten kan også lages av ferdig grillet paprika på glass eller boks.