Grillet paprikasalat med vårløk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Når du griller paprika lokker du fram fantastisk sødme og aroma. Grillet paprika danner basis i flere retter, blant annet romescosaus, og blir en nydelig salat sammen med vårløk, persille og en enkel dressing. Spennende og lekkert til all slags grillmat.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. rød paprika (eller andre farger) -
3 ss olivenolje -
3 stk. vårløk -
2 båter hvitløk -
0,5 stk. sitron -
1 dl hakket persille
Slik gjør du
- Skyll paprika i kaldt vann og tørk dem litt med kjøkkenpapir.
- Grill paprikaene på høy varme i noen minutter på hver side til de har fått en fin farge. Om paprikaene blir svidd - fortvil ikke, de skal uansett skrelles og det er enklere å få av skallet om paprikaskinnet blir litt svidd.
- Ta dem av grillen, fjern stilken og dra av skallet med en tynn, liten kniv.
- Kutt den grillede paprikaen i ½-1 cm brede strimler. Ha dem i en skål.
- Finsnitt vårløk litt på skrå. Finhakk hvitløk.
- Vend vårløk og hvitløk inn i paprikaen sammen med sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Paprikasalaten kan oppbevares i tett glass i kjøleskapet i opptil 2 uker. fyll på med olje så paprikaen er helt dekket.
Salaten kan også lages av ferdig grillet paprika på glass eller boks.