Grillet pizza med røkt laks
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pizza på grillen er gøy! Den grillede pizzadeigen toppes med deilig ost, røkt laks og herlig grønt. Sommermat som får deg til å lukke øynene og smile.
Ingredienser
Pizzadeig:
-
15 g fersk gjær -
1,5 dl lunkent vann -
1 ts honning -
ca.
250 g hvetemel -
2 ss nøytral olje
Topping:
-
2 dl crème fraîche orginal, 35 % -
2 dl revet mozzarella -
8 skiver røkelaks -
6 stk. frisk grønn asparges -
0,25 pk babyspinat (á 65 g) -
4 stilker frisk dill -
20 g parmesan -
1 ss ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du
1. Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og olje, og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha litt olje over deigen, dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 min.
2. Skjær eller knekk av den nederste delen på asparges. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og forvell aspargesen i 1-2 minutter. Hell av vannet, og legg aspargesen direkte i kaldt vann (gjerne isvann), slik at den beholder den fine grønnfargen sin.
3. Klapp pizzadeigen ut til ønsket størrelse (oppskriften holder til 2 middels store pizza, men du kan gjerne lage 4 små). Legg deigleiven over på grillristen og la den grille i 3-4 minutter på hver side, til den er nesten gjennomstekt.
4. Smør crème fraîche på de grillede pizzabunnene. Dryss på revet ost, og legg på skiver av røkt laks og kokte asparges.
5. Grill pizzaene på indirekte varme under lokk til osten har smeltet, ca. 5 minutter.
6. Topp pizzaene med frisk babyspinat, dill og litt høvlet parmesan. Drypp gjerne over litt god olivenolje før servering.