Grillet pølse med syltede grønnsaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pølse i brød har fått ny look! Servert i baguette med lime- og chilimajones, toppet med syltede grønnsaker er grillet pølse både frisk og hot. Det kan likes!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. grillpølse
  • 1 stk. finstrimlet gulrot
  • 1 stk. finstrimlet persillerot
  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 2 stk. vårløk
  • 1 ss grovhakket frisk koriander

Lime- og chilimajones:

  • 4 ss majones
  • saft og skall fra 1 stk. lime
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. baguette

Slik gjør du

  1. Kok opp riseddik, vann og sukker, og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av kokeplaten, ha i gulrot og persillerot. Avkjøl.
  2. Bland chili og lime sammen med majones. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg pølse på grillen og grill pølsene til de er pent gylne rundt det hele, ca 2-3 minutter.
Skjær skråsnitt i pølser med skinn. Da unngår du at de sprekker.
  1. Del baguett i fire like deler på tvers. Skjær baguettbiter i to på langs, ikke skjær helt gjennom.

Smør lime- og chilimajones på innsiden av baguettene, legg i grillet pølse og topp med syltede grønnsaker. Dryss vårløk og koriander over