Grillspyd med lam, gresk salat og tzatziki
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bruk lammekotelettene og lag deilige grillspyd med lam, enkelt som bare det! Du kan enten kjøpe ferdig marinerte lammekoteletter eller krydre selv. Grillspydene smaker nydelig med en gresk salat og tzatziki. Skikkelig sommermat!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g lammekotelett -
1 ss nøytral olje til pensling -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Gresk salat:
-
3 stk. tomat -
8 stk. cherrytomat -
0,5 stk. rødløk -
1 stk. agurk -
ca.
150 g kalamataoliven -
2 ss olivenolje -
1 ss tørket oregano -
1 stk. hjertesalat -
1 pk fetaost (á 150 g)
Slik gjør du
- Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann ca. 30 minutter før bruk, slik at de ikke brenner opp under grilling.
- Skjær kjøttet av beinet på lammekotelettene med en skarp kniv, behold fettet på siden det gir en veldig god smak.
- Tre kjøttet på grillspydene.
- Skjær tomat i store biter, cherrytomater i to og løk i ringer. Ha det i en bolle.
- Skrell agurk, del den i to og skrap ut innmaten med en skje. Skjær den deretter i skiver, og ha skivene i bollen. Ha også oliven i bollen.
- Ha på olje, og oregano. Bland sammen og la stå noen minutter.
- Pensle kjøttet med olje, og krydre det med litt salt og pepper dersom du ikke bruker ferdig marinerte lammekoteletter.
- Grill lammespydene 3-4 minutter på hver side, snu dem ofte.
- Riv salatblader i grove biter, og anrett dem på et stort fat. Legg salaten fra bollen over på salatbladene, og smuldre over fetaost.
Server lammespydene med den greske salaten, og lag gjerne en tzatziki til, eventuelt server en du får kjøpt på butikken. Godt brød kan også serveres til.