Grillspyd med sopp
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Marinert sopp er knallgodt tilbehør til grillmaten, enten det er kjøtt, fisk eller grønnsaker som ligger over varmen.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g frisk sjampinjong eller aromasopp -
3 ss balsamicoeddik -
1,5 ss soyasaus eller tamari -
4 båter finhakket hvitløk -
2 ts finhakket frisk timian -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Legg grillspyd av tre i vann. Beregn 2 grillspyd per porsjon.
- Del store sopp i to og børst vekk eventuelle jordrester. Ha all soppen i en bolle.
- Rør sammen balsamicoeddik, soyasaus, finhakket hvitløk, timian og olivenolje. Gni soppen forsiktig inn med blandingen.
- Tre soppen på grillspyd og grill spydene i 3-4 minutter på hver side, til de har fått fin farge.
Varier smaken ved å bruke andre urter som for eksempel oregano eller rosmarin, eller dryss over litt chili.