Grønn bønneburger
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Edamamebønner og kokte poteter er basisen i disse herlige, grønne burgerne. Får du ikke tak i edamamebønner kan du erstatte dem med en boks godt avrente hvite bønner, men da får du ikke den friske, fine grønnfargen. Burgerne kan stekes både i stekepanne og på grill.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g edamamebønner (soyabønner) -
200 g kokt og kald potet -
100 g usaltede, hakkede cashewnøtter -
2 båter hvitløk -
0,5 ts chiliflakes -
finrevet skall av
1 stk. sitron -
2 ss nøytral olje til steking -
4 stk. hamburgerbrød eller rundstykker -
2 stk. avokado -
1 ss sitronsaft -
0,5 pk alfalfaspirer -
1 stk. hjertesalat -
0,5 stk. strimlet gulrot
Urtekrem:
-
4 ss crème fraîche orginal, 35 % -
2 ts finhakket frisk timian -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Tilbered bønnene etter anvisning på posen. Skyll i kaldt vann og la dem dryppe godt av.
- Kjør bønner, potet, cashewnøtter, hvitløk og chiliflakes til grov mos i en hurtigmikser. Det skal fortsatt være «krønsj» i nøttene. Smak til med litt salt og pepper.
- Form massen til 4 burgere, ca. 1 ½ cm tykke.
- Varm oljen i en stekepanne og stek burgerne til de er gylne på begge sider og gjennomvarme.
- Varm burgerbrødene og fordel salatblader og spirer på dem.
- Smak til avokadoen med litt sitronsaft, salt og pepper og legg en stor klikk på hvert burgerbrød. Legg på vegetarburgerne og topp med urtekrem og spirer.
Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte crème fraîche med et plantebasert alternativ.