Grønn bønneburger

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Edamamebønner og kokte poteter er basisen i disse herlige, grønne burgerne. Får du ikke tak i edamamebønner kan du erstatte dem med en boks godt avrente hvite bønner, men da får du ikke den friske, fine grønnfargen. Burgerne kan stekes både i stekepanne og på grill. 

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g edamamebønner (soyabønner)
  • 200 g kokt og kald potet
  • 100 g usaltede, hakkede cashewnøtter
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts chiliflakes
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. hamburgerbrød eller rundstykker
  • 2 stk. avokado
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 pk alfalfaspirer
  • 1 stk. hjertesalat
  • 0,5 stk. strimlet gulrot

Urtekrem:

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Tilbered bønnene etter anvisning på posen. Skyll i kaldt vann og la dem dryppe godt av.
  2. Kjør bønner, potet, cashewnøtter, hvitløk og chiliflakes til grov mos i en hurtigmikser. Det skal fortsatt være «krønsj» i nøttene. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Form massen til 4 burgere, ca. 1 ½ cm tykke.
  4. Varm oljen i en stekepanne og stek burgerne til de er gylne på begge sider og gjennomvarme.
  5. Varm burgerbrødene og fordel salatblader og spirer på dem.
  6. Smak til avokadoen med litt sitronsaft, salt og pepper og legg en stor klikk på hvert burgerbrød. Legg på vegetarburgerne og topp med urtekrem og spirer.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte crème fraîche med et plantebasert alternativ.