Grønnsakschips
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag din egen grønnsakschips hjemme. Det er enkelt å få til og det smaker supergodt. Med ferske grønnsaker av god kvalitet, en smaksnøytral olje og en god gryte er du langt på vei. Superdigg!
Ingredienser
-
1 stk. potet -
1 stk. gulrot -
1 stk. pastinakk -
1 stk. rødbete -
5 dl frityrolje
Dilldipp
-
4 ss lettrømme -
1 ss hakket frisk dill -
0,5 ts salt -
0,25 ts grovkvernet pepper
Slik gjør du
1. Vask grønnsaker, tørk godt og behold skallet på.
2. Skjær grønnsaker i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin, ostehøvel eller oppskjærsmaskin for å få så tynne skiver som mulig. Tørk grønnsakene godt med papir (vann og olje er ingen god kombinasjon).
3. Varm opp olje i en kjele til den er frityrvarm. Ha i noen få skiver potet av gangen og fritér dem i noen minutter til de blir gylne og sprø. Ta potetskivene ut av oljen med en hullsleiv og legg de på et tørkepapir. Dryss på litt salt.
4. Fortsett slik med de andre grønnsakene.
5. Bland sammen alle ingrediensene til dilldippen.