Grove glutenfrie pannekaker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Gode og mettende, grove pannekaker uten gluten! Vi har toppet dem med digg spekeskinke, blåmuggost og sprø spinat.
Ingredienser
porsjoner
-
75 g smør -
4 dl semper grov mix -
2 ss linfrø -
2 ss sesamfrø -
1 dl glutenfrie havregryn -
8 dl soyamelk eller mandelmelk -
4 stk. egg
Forslag til topping:
-
8 skiver spekeskinke -
1 pk blåmuggost á 125 g -
1 pk babyspinat á 65 g -
1 ss olivenolje -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Smelt smør i en liten kasserolle.
- Bruk en stavmikser og kjør sammen glutenfritt mel, knuste linfrø, sesamfrø, glutenfrie havregryn, melk, egg og smeltet smør i en bolle. La røren svelle i 5 minutter.
- Stek pannekaker i en middels varm panne til de er gyllenbrune på begge sider. Smør gjerne pannen mellom hver pannekake slik at det ikke svir seg.
Server gjerne pannekakene med spekeskinke, biter av blåmuggost og frisk spinat. Drypp over litt god olivenolje og krydre med litt grovkvernet pepper. Du kan servere vanlige, grove pannekaker med gluten på samme måte.