Grove havrescones

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Scones er en type brød som lages uten gjær og med bakepulver som hevemiddel. Det går raskt å lage og passe kjempebra til frokost, som kuvertbrød og som brød på for eksempel et koldtbord.

Scones lages med bakepulver som hevemiddel, og er derfor raskt å lage. Grove havrescones passer til frokost, lunsj, som kuvertbrød eller som tilbehør til koldtbordet. 

Ingredienser

8  porsjoner
  • 340 g hvetemel
  • 100 g havremel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • 3 dl lettmelk
  • 3 ss lettkokte havregryn

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Ha i rapsolje og melk.
    Om du ikke får tak i havremel, kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt.
  3. Rør deigen lett sammen. Deigen vil være litt klissete.
  4. Ha deigen på midten av en stekeplate med bakepapir. Form og trykk ut deigen til den har en rektangulær form, ca 25 x 15 cm. 
  5. Bruk en kniv og skjær rektangelen i åtte like firkantede deler, men ikke skjær helt igjennom. 
  6. Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn