Grove havrescones
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Scones lages med bakepulver som hevemiddel, og er derfor raskt å lage. Grove havrescones passer til frokost, lunsj, som kuvertbrød eller som tilbehør til koldtbordet.
Ingredienser
8 porsjoner
-
340 g hvetemel -
100 g havremel -
1 ss bakepulver -
1 ts salt -
2 ss sukker -
4 ss rapsolje -
3 dl lettmelk -
3 ss lettkokte havregryn
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Ha i rapsolje og melk.
Om du ikke får tak i havremel, kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt. - Rør deigen lett sammen. Deigen vil være litt klissete.
- Ha deigen på midten av en stekeplate med bakepapir. Form og trykk ut deigen til den har en rektangulær form, ca 25 x 15 cm.
- Bruk en kniv og skjær rektangelen i åtte like firkantede deler, men ikke skjær helt igjennom.
- Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn