Grove scones
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Scones er både enkelt og raskt å lage. Lag grove scones til frokost, lunsj eller til helgekosen! Disse er laget med eple, som gjør de skikkelig saftig og gode. En porsjon gir ca. 12 scones.
Ingredienser
1 porsjoner
-
5 dl hvetemel -
2 dl fin sammalt rug -
2 dl lettkokte havregryn -
0,5 dl solsikkekjerner -
0,5 dl gresskarkjerner -
4 ts bakepulver -
0,5 ts malt kanel -
1 eple -
50 g smør -
3 dl melk
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 220 °C.
- Bland sammen hvetemel, rugmel, havregryn, solsikkekjerner, gresskarkjerner, bakepulver og kanel i en bolle.
- Riv eple grovt på et rivjern og ha i røren.
- Smelt smør og ha i røren sammen med melk.
- Rør deigen lett sammen. Deigen vil være litt klissete.
- Strø litt mel på benken og skrap ut all deigen med en slikkepott.
- Strø litt mel oppå deigen, og klapp den ut til en rund form som er cirka 2 cm tykk.
- Bruk pepperkakeformer eller et glass og stikk ut sconsene. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
- Ta deigrestene og form dem sammen igjen til en deig. Klapp den ut på nytt og stikk ut flere scones. Fortsett til du er tom for deig.
- Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek i 15 minutter. Avkjøl på rist.