Grove scones

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Scones er både enkelt og raskt å lage. Lag grove scones til frokost, lunsj eller til helgekosen! Disse er laget med eple, som gjør de skikkelig saftig og gode. En porsjon gir ca. 12 scones. 

Ingredienser

1  porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl fin sammalt rug
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 dl solsikkekjerner
  • 0,5 dl gresskarkjerner
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 eple
  • 50 g smør
  • 3 dl melk

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
  2. Bland sammen hvetemel, rugmel, havregryn, solsikkekjerner, gresskarkjerner, bakepulver og kanel i en bolle. 
  3. Riv eple grovt på et rivjern og ha i røren.
  4. Smelt smør og ha i røren sammen med melk. 
  5. Rør deigen lett sammen. Deigen vil være litt klissete.
  6. Strø litt mel på benken og skrap ut all deigen med en slikkepott.
  7. Strø litt mel oppå deigen, og klapp den ut til en rund form som er cirka 2 cm tykk.
  8. Bruk pepperkakeformer eller et glass og stikk ut sconsene. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
  9. Ta deigrestene og form dem sammen igjen til en deig. Klapp den ut på nytt og stikk ut flere scones. Fortsett til du er tom for deig.
  10. Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek i 15 minutter. Avkjøl på rist.