Guacamole
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Guacamole er obligatorisk tilbehør i det meksikanske kjøkkenet, men passer også perfekt til sommerens grillretter. Bruk modne avokado, de smaker mer og gir en god og kremet konsistens på guacamolen.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. modne avokado -
saft av
1 stk. lime -
1,5 stk. tomat -
1 båt hvitløk -
0,5 stk. finhakket rød chili -
2 ss finhakket frisk koriander
Slik gjør du
- Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft.
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
- Del tomat i fire og skjær ut frøene med en liten kniv. Del tomatkjøttet i små terninger. Finhakk hvitløk og chili.
- Bland most avokado med tomater, hvitløk, chili og hakket koriander. Smak til med salt og eventuelt pepper. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.
Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
Server biter av stekte tortillalefser til guacamoledippen, eller sett guacamole på bordet som en del av tacomiddagen.
Se hvordan du kan holde guacamole frisk lenger: