Gulrotcupcakes
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftige gulrotcupcakes toppet med en myk og deilig hvit sjokoladekrem. Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
300 g brunt sukker -
2 dl nøytral nøytral olje -
4 stk. egg -
300 g hvetemel -
1 ts vaniljesukker -
2 ts bakepulver -
0,5 ts salt -
1 ts natron -
2 ts malt kanel -
400 g revet gulrot
Sjokoladekrem:
-
300 g hvit sjokolade -
200 g romtemperert smør -
200 g melis
Slik gjør du
- Pisk sammen sukker og olje. Ha i ett og ett egg av gangen. Pisk til blandingen er lys og kremaktig.
- Bland alt det tørre. Sikt det tre ganger. Rør det forsiktig inn i eggeblandingen.
- Vend revet gulrot forsiktig inn med en slikkepott.
- Stek muffinsene på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl kakene på rist.
- Brekk sjokolade i biter eller finhakk den. Ha den i en bolle eller skål og smelt sjokoladen over vannbad. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm.
- Pisk romtemperert smør og melis til det er litt luftig.
- Hell den smeltede sjokoladen i smør- og melisblandingen, og pisk i 5- 10 minutter eller til kremen er lys og luftig.
- Ha glasuren i en sprøytepose med tipp og sprøyt kremen på muffinsene. Pynt eventuelt med et lite kaneldryss.
Vi kan også anbefale gulrotkake med ostekrem, som er en kjempepopulær langpannekake.