Gulrotcupcakes

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige gulrotcupcakes toppet med en myk og deilig hvit sjokoladekrem. Nam! 

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g brunt sukker
  • 2 dl nøytral nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 2 ts malt kanel
  • 400 g revet gulrot

Sjokoladekrem:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis

Slik gjør du

  1. Pisk sammen sukker og olje. Ha i ett og ett egg av gangen. Pisk til blandingen er lys og kremaktig.
  2. Bland alt det tørre. Sikt det tre ganger. Rør det forsiktig inn i eggeblandingen.
  3. Vend revet gulrot forsiktig inn med en slikkepott.
  4. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl kakene på rist.
  5. Brekk sjokolade i biter eller finhakk den. Ha den i en bolle eller skål og smelt sjokoladen over vannbad. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm. 
  6. Pisk romtemperert smør og melis til det er litt luftig. 
  7. Hell den smeltede sjokoladen i smør- og melisblandingen, og pisk i 5- 10 minutter eller til kremen er lys og luftig. 
  8. Ha glasuren i en sprøytepose med tipp og sprøyt kremen på muffinsene. Pynt eventuelt med et lite kaneldryss. 

Vi kan også anbefale gulrotkake med ostekrem, som er en kjempepopulær langpannekake.