Gulrotmuffins
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gulrotmuffins er nesten som små porsjonskaker med gulrotkake. Disse muffinsene er enkelt pyntet med naturell kremost og revet gulrot.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g brunt sukker -
2 dl nøytral olje -
4 stk. egg -
300 g hvetemel -
1 ts vaniljesukker -
2 ts bakepulver -
0,5 ts salt -
1 ts natron -
2 ts malt kanel -
400 g revet gulrot -
eventuelt
50 g valnøttkjerner
Slik gjør du
- Pisk sammen sukker og olje. Ha i et og et egg av gangen. Pisk til blandingen er lys og kremaktig.
- Bland alt det tørre. Sikt det tre ganger. Rør det inn i eggeblandingen.
- Vend gulrøtter og eventuelt nøtter forsiktig inn med en slikkepott.
- Stek muffinsene på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Vi kan også anbefale oppskriften på gulrotkake med ostekrem. Det er en langpannekake som er ypperlig å bake når du skal ha kake til mange.