Gyros med ribbe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du rester av ribbe - er du heldig! Da kan du lage den greske favoritten Gyros med tzatziki og fetaost. Lukk øynene, ta en bit og drøm deg bort til en gresk øy.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g rester av stekt ribbe
Marinade:
-
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
0,5 ts tørket oregano -
0,5 ts tørket rosmarin -
0,5 dl nøytral olje
Til servering:
-
200 g pommes frites -
4 stk. pitabrød eller lefser -
0,5 stk. agurk i skiver -
1 stk. rødløk i ringer -
0,5 stk. sitron -
6 ss tzatziki -
50 g fetaost
Slik gjør du
- Skjær eventuelt rester av ribbe fri for bein og svor. Kutt ribberestene i små terninger.
- Press sitron over ringer av rødløk og bland med fingrene. La stå en stund, til løken blir myk.
- Hakk løk og hvitløk og ha det i en hurtigmikser (eller bruk stavmikser) sammen med oregano og rosmarin. Tilsett olje og kjør det til en jevn masse.
- Varm en stekepanne, ha i løkmarinaden, og la alt småsurre på middels varme i ca. 5 minutter. Ha i ribbebitene og stek videre til alt er gjennomvarmt og væsken har fordampet, 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Lag pommes frites etter anvisning på posen.
- Varm pitabrød eller lefser etter anvisning på pakken.
- Fordel tzatziki på brødene. Legg på pommes frites, ribbe, agurkskiver, rødløk, og fetaost. Server eventuelt litt mer tzatziki til.