Hamburger med pulled pork

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En skikkelig burger i amerikansk stil! Med frisk coleslaw, saftig pulled pork og deilig bbq- saus. Server den gjerne med hjemmelagde sprø potetchips. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Coleslaw

  • 0,5 stk. nykål, sommerkål eller spisskål
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. syrlig eple
  • 2 ss finhakket bladpersille

Dressing:

  • 4 ss majones
  • 2 dl kefir
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 ts karri

Tilbehør:

  • 200 g pulled pork
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 4 ss bbq-saus

Slik gjør du

  1. Lag coleslaw først. Bland alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.  
  2. Kutt nykål i tynne strimler, bruk gjerne en ostehøvel til dette. Riv gulrot og eple, og vend grønnsakene inn i dressingen. Husk å ta eplet til slutt slik at det ikke blir misfarget. Ha i finhakket bladpersille og bland alt sammen. La gjerne salaten stå en liten time før servering for å trekke smak.
  3. Varm pulled pork etter anvisning på pakken, eller om du har tid lag den selv fra bunnen av.
  4. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  5. Del deigen i 4. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
  6. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgerne er gjennomstekt.
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.
  1. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken. Fyll hamburgerbrødene med coleslaw, saftige burgere og deilig pulled pork. Topp med en god bbq- saus og server gjerne med potetchips eller sprø løkringer.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.