Harira
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en populær rett fra Marokko. En kraftig suppe med kjøtt, grønnsaker og krydder. Med andre ord en tykk og smaksrik suppe servert i en romslig bolle. Serveres gjerne med ris, nudler eller egg.
Ingredienser
-
2 kg lammebog i skiver -
2 stk. løk -
0,5 dl olivenolje -
3 bokser hermetiske tomater -
3 stilker stilkselleri (stangselleri) -
2 ss bladpersille -
2 ss frisk koriander -
1 ts malt kanel -
0,5 ts safran -
1 ts pepper -
1 ts salt -
1 stk. sitron -
2,5 dl vann -
1 stk. kjøttbuljongterning -
1 boks hermetiske kikerter -
0,5 dl hvetemel -
1 stk. egg
Slik gjør du
1. Del kjøttet i passende porsjonsstykker, fjern bena. Finhakk løk. Stek kjøtt og løk i olivenolje til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.
2. Press tomatene gjennom en sil. Ha det over kjøttet sammen med krydder, sitronsaft, stilkselleri i biter, hakket persille og koriander.
3. Hell over vann og ha i buljongterning. La det koke i 2 timer. Ha i kikertene.
4. Rist hvetemel sammen med litt vann til en kumpfri røre. Hell røren i gryten litt etter litt, mens du rører godt til du har fått en passe tykkelse på gryten. Kok opp.
5. Knekk egget i en skål og visp det godt sammen. Rør det inn i suppen. La det koke ytterligere 10 minutter.