Harira

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en populær rett fra Marokko. En kraftig suppe med kjøtt, grønnsaker og krydder. Med andre ord en tykk og smaksrik suppe servert i en romslig bolle. Serveres gjerne med ris, nudler eller egg. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg lammebog i skiver
  • 2 stk. løk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss bladpersille
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts safran
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 stk. sitron
  • 2,5 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 0,5 dl hvetemel
  • 1 stk. egg

Slik gjør du

1. Del kjøttet i passende porsjonsstykker, fjern bena. Finhakk løk. Stek kjøtt og løk i olivenolje til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.

2. Press tomatene gjennom en sil. Ha det over kjøttet sammen med krydder, sitronsaft, stilkselleri i biter, hakket persille og koriander.

3. Hell over vann og ha i buljongterning. La det koke i 2 timer. Ha i kikertene.

4. Rist hvetemel sammen med litt vann til en kumpfri røre. Hell røren i gryten litt etter litt, mens du rører godt til du har fått en passe tykkelse på gryten. Kok opp.

5. Knekk egget i en skål og visp det godt sammen. Rør det inn i suppen. La det koke ytterligere 10 minutter.