Hasselbackepler
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Du har kanskje hørt om hasselback-poteter som blir stekt i ovn med smør. Her bruker vi epler og gjør det samme, men med sukker og kanel.
Ingredienser
porsjoner
-
6 stk. eple -
100 g smør -
3 ss sukker -
1 ts malt kanel
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 230 °C.
- Skrell eplene og fjern kjernen. Del de i to på midten og legg dem med snittsiden ned. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
- Legg eplene i en ildfastform. Smelt smør og hell det jevnt over eplene.
- Strø sukker og kanel på eplene og stek dem på midterste rille i ovnen i ca. 12 minutter til de har blitt myke og fått en gyllen og fin farge.
Server gjerne hasselbackeplene med en kule vaniljeis eller konjakkrem.