Hasselbackepler

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Du har kanskje hørt om hasselback-poteter som blir stekt i ovn med smør. Her bruker vi epler og gjør det samme, men med sukker og kanel. 

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. eple
  • 100 g smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 230 °C.

  1. Skrell eplene og fjern kjernen. Del de i to på midten og legg dem med snittsiden ned. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
  2. Legg eplene i en ildfastform. Smelt smør og hell det jevnt over eplene.
  3. Strø sukker og kanel på eplene og stek dem på midterste rille i ovnen i ca. 12 minutter til de har blitt myke og fått en gyllen og fin farge. 

Server gjerne hasselbackeplene med en kule vaniljeis eller konjakkrem.