Havreflarn

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søte og sprø havreflarn er like gode til sommerdessertene som til multekremen på julaften. Lag dobbel porsjon når du først er i gang – disse får raskt bein å gå på!

Ingredienser

porsjoner
  • 75 g smør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 1 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
  2. Smelt smør og bland med havregryn.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregrynblandingen og bakepulver.
  4. Sett deigen på stekeplaten med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8-10 flarn per brett.
  5. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.
  6. Avkjøl flarnene på papiret til de kan flyttes over på rist. Fortsett med resten av røren til alt er stekt. Om du vil forme dem, så legg dem over et kjevle eller lignende mens de fortsatt er myke. Avkjøl helt.
  7. Oppbevar havreflarn i en tett boks.
1 porsjon gir ca. 24 havreflarn.
Om du vil ha mer smak på havreflarnene kan du for eksempel bande inn en teskje vanilje eller en teskje finrevet limeskall.