Hjemmelaget gløgg

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gløgg og jul hører sammen! Å lage gløggen selv er enkelt, og smaken blir mange ganger bedre enn om du kjøper den. Dette er en «voksengløgg» med masse smak! 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 flaske rødvin
  • 20 stk. hel kardemomme
  • 12 stk. hel nellik
  • 4 stk. hel kanel
  • 2 stk. vaniljestang
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 400 g sukker
  • 2 dl konjakk eller annet brennevin
  • 1 dl portvin
  • 2 dl sultanrosiner
  • 2 dl hakkede mandler
  • 1 stk. appelsin i skiver (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Ha vin, krydder og sukker i en kjele og varm opp til 70-75 °C (det skal ryke, men ikke boblekoke).
  2. La gløggen trekke på lav varme i minst 40 minutter, slik at smakene får utvikle seg.
  3. Fjern krydderet ved å sile gløggen, og tilsett konjakk og portvin.
  4. Server gløggen i kopper eller glass med mandler og rosiner ved siden av. En skive appelsin i hvert glass gir god friskhet.
Det kan være lurt å lage gløggen dagen før du skal servere den, slik at smakene får god tid til å utvikle seg. Tilsett konjakk og portvin når gløggen varmes på nytt.