Hjemmelaget gløgg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gløgg og jul hører sammen! Å lage gløggen selv er enkelt, og smaken blir mange ganger bedre enn om du kjøper den. Dette er en «voksengløgg» med masse smak!
Ingredienser
porsjoner
-
1 flaske rødvin -
20 stk. hel kardemomme -
12 stk. hel nellik -
4 stk. hel kanel -
2 stk. vaniljestang -
1 ss revet frisk ingefær -
2 stk. stjerneanis -
400 g sukker -
2 dl konjakk eller annet brennevin -
1 dl portvin -
2 dl sultanrosiner -
2 dl hakkede mandler -
1 stk. appelsin i skiver (kan utelates)
Slik gjør du
- Ha vin, krydder og sukker i en kjele og varm opp til 70-75 °C (det skal ryke, men ikke boblekoke).
- La gløggen trekke på lav varme i minst 40 minutter, slik at smakene får utvikle seg.
- Fjern krydderet ved å sile gløggen, og tilsett konjakk og portvin.
- Server gløggen i kopper eller glass med mandler og rosiner ved siden av. En skive appelsin i hvert glass gir god friskhet.
Det kan være lurt å lage gløggen dagen før du skal servere den, slik at smakene får god tid til å utvikle seg. Tilsett konjakk og portvin når gløggen varmes på nytt.