Hjemmelaget iskrem med lakris og bringebær
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fløyelsmyk hjemmelaget iskrem for alle som simpelten elsker lakris! Den rike smaken av lakris gjør seg ekstra godt sammen med friskhet fra den frysetørkede bringebæren. Nytelse på høyt nivå!
Ingredienser
-
4 stk. eggeplomme -
4 ss sukker -
1,5 ss lakrispulver (raw) -
1,5 ss frysetørkede bringebær -
4 dl kremfløte -
Frøene fra
1 stk. vaniljestang
Slik gjør du
1. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
2. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
3. Ha i lakrispulver og frysetørkede bringebær.
4. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig i eggedosisen.
5. Fyll isblandingen i en passende form, vi har fylt den i en brødform (1 liter) med bakepapir. Dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
6. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
Hvelv isparfaiten på fat eller server den helt enkelt fra formen. Server gjerne med litt ekstra lakrisgodt og friske bringebær.