Hjemmelaget iskrem med lakris og bringebær

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fløyelsmyk hjemmelaget iskrem for alle som simpelten elsker lakris! Den rike smaken av lakris gjør seg ekstra godt sammen med friskhet fra den frysetørkede bringebæren. Nytelse på høyt nivå!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1,5 ss lakrispulver (raw)
  • 1,5 ss frysetørkede bringebær
  • 4 dl kremfløte
  • Frøene fra 1 stk. vaniljestang

Slik gjør du

1. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.


2. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
 

3. Ha i lakrispulver og frysetørkede bringebær.

Lakrispulver og frysetørkede bringebær fås kjøpt i velassorterte daglivarebutikker.

4. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig i eggedosisen. 

5. Fyll isblandingen i en passende form, vi har fylt den i en brødform (1 liter) med bakepapir. Dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer. 

6. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.

Hvelv isparfaiten på fat eller server den helt enkelt fra formen. Server gjerne med litt ekstra lakrisgodt og friske bringebær.