Hjemmelaget søtpotetchips
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Alle elsker søtpotetfries, og det går fint an å lage dem hjemme. Her har du to uike måter å lage dem på: fritert i olje eller stekt i stekeovn. Søtpotetfries passer som tilbehør til for eksempel burger, eller servert alene med en god dip som en koserett.
Ingredienser
porsjoner
-
850 g søtpotet -
1 l frityrolje -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Frityrstekt:
- Vask søtpotet og kutt dem først i skiver på langs og deretter i fingertykke staver. Legg stavene i en bolle hell i kaldt vann. La stå i minst en halv time, gjerne lenger (dette er for å trekke ut stivelse av søtpotetene, noe som vil gjøre dem sprøere) Tørk stavene godt med tørkepapir eller kjøkkenhåndkle.
- Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte til den er 180°C.
- Stek søtpotetfries i flere omganger i oljen til de er gylne og sprø. Løft dem ut av oljen med en hullsleiv, og la dem renne av seg på tørkepapir.
- Er ikke friesen sprø nok, kan du fritere dem en gang til i noen minutter.
- Rør rundt jevnlig sånn at de får lik farge på begge sidene.
- Ta dem opp med en hull-sleiv og legg over på et tørkepapir,
- Dryss over salt og eventuelt andre krydder og server med en gang.
I stekeovn:
- Vask søtpotet og kutt dem først i skiver på langs og deretter i fingertykke staver.
- Ha stavene i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 4-5 minutter. Hell av vannet og damp dem tørre et par minutter.
- Legg bakepapir på et stekebrett og legg søtpotetstavene utover papiret.
- Pensle stavene med litt olje og krydre med salt og pepper.
- Sett stekebrettet midt i ovnen på 225 °C, og stek til søtstavene har fått en fin, gyllen farge og har blitt litt sprø i kantene, ca. 15 minutter. Snu gjerne litt på stavene en gang under stekingen.
Server gjerne søtpotetfriesen med en god dip, for eksempel en chilimajones.