Hoisin dipp-saus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hoisinsaus er en kinesisk dippsaus som passer godt til retter med storfe, kylling, and og svin. Enten som dipp til vårruller, pensle grillspyd med eller som tilbehør til crispy duck. Her har vi tatt utgangspunkt i en ferdig hoisinsaus fra butikken, og smakt den til med masse annet godt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 ss hakkede peanøtter
  • saft av 1 stk. lime
  • 3 ss vann
  • 1 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Bland sammen hoisinsaus, fiskesaus, ketjap manis, sesamolje, ingefær, hvitløk, chili, peanøtter, lime og vann. La dippen stå en time i kjøleskapet for at smaken skal sette seg. Smak til med litt salt og pepper, og juster om nødvendig med de andre ingrediensene til smakene er balansert slik du liker det.