Honningglasert andebryst
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Honningglasert andebryst servert med stekte grønnsaker er en enkel rett til helgemiddagene, eller når du skal ha gjester.
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. andebryst -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
3 ss honning -
2 stk. gulrot -
150 g sellerirot -
240 g frisk spinat -
1 ss olivenolje -
1 ts smør -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 125°C.
- Rut opp svoren på andebrystene, pass på at du ikke skjærer helt inn til kjøttet. Ha salt og pepper på begge sidene.
- Legg andebrystene i en kald panne med fett siden ned, sett på høy temperatur og vent til skinnsiden er gyllen og sprø. Snu andebrystet og stek videre i ett minutt.
- Legg dem så over i en ildfastfrom med skinn siden opp, stek andebrystet til en kjernetemperatur på 68°C. Ha på honning og hvil i ca. 10 minutter.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Skrell gulrot, og skjær vekk skall av sellerirot. Vask spinat.
- Kutt gulrot og selleri i strimler, stek sammen med olivenolje i 2 minutter, ha i smør og vend inn spinat. Smak til med salt og pepper.