Høstens lammegryte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fårikålkjøtt kan gjerne brukes til andre retter enn nasjonalretten. Prøv denne gode gryta med tomater og oliven.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ss kapers
  • 0,5 dl sorte oliven
  • 0,5 dl grønne oliven
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

1. Brun kjøttet i olje. Hakk løk og hvitløk og la den surre med i noen minutter.

2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

2. Dryss over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.