Hot kyllingsuppe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En godt krydret kyllingsuppe med smak av kylling og karri - rask å lage, og super når du har rester av kylling fra dagen før. Dette er en suppe som faller i smak hos hele familien!
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
1 stk. grønt eple -
2 ss nøytral olje -
1 ss karri -
2 ts gurkemeie -
1 ts chilipulver -
400 g hakkede tomater -
6 dl hønsebuljong (utblandet) -
2 dl matfløte eller kokosmelk -
200 g ferdigstekt kyllingkjøtt -
0,5 stk. gulrot -
1 stk. vårløk -
50 g cashewnøtter
Slik gjør du
- Skrell og del løk, hvitløk og eple i biter.
- Varm olje i en vid kjele og fres løk, hvitløk og eple til det er mykt og blankt. Ha i karri, gurkemeie og chilipulver og fres videre i et minutt.
- Tilsett hakkede tomater og hønsebuljong og kok opp. La alt koke til løken og eplene er helt myke.
- Bruk stavmikser eller blender og kjør suppen helt glatt. Tilsett fløte eller kokosmelk og smak til med litt salt og pepper.
Server suppen i dype skåler og topp med strimler av kylling, gulrot og vårløk og dryss over hakkede cashewnøtter. Vi har også drysset litt svarte sesamfrø over suppen.