Hot kyllingsuppe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En godt krydret kyllingsuppe med smak av kylling og karri - rask å lage, og super når du har rester av kylling fra dagen før. Dette er en suppe som faller i smak hos hele familien!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. grønt eple
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss karri
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 400 g hakkede tomater
  • 6 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte eller kokosmelk
  • 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 50 g cashewnøtter

Slik gjør du

  1. Skrell og del løk, hvitløk og eple i biter.
  2. Varm olje i en vid kjele og fres løk, hvitløk og eple til det er mykt og blankt. Ha i karri, gurkemeie og chilipulver og fres videre i et minutt. 
  3. Tilsett hakkede tomater og hønsebuljong og kok opp. La alt koke til løken og eplene er helt myke.
  4. Bruk stavmikser eller blender og kjør suppen helt glatt. Tilsett fløte eller kokosmelk og smak til med litt salt og pepper. 

Server suppen i dype skåler og topp med strimler av kylling, gulrot og vårløk og dryss over hakkede cashewnøtter. Vi har også drysset litt svarte sesamfrø over suppen.