Hummus med rødbete
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Hummus er godt som dip eller på en skive godt brød. Her har vi endret fargen på den tradisjonelle hummusen med litt rødbeter.
Ingredienser
porsjoner
-
480 g hermetiske kikerter -
2 stk. kokt rødbete godt avrent -
saften av
0,5 stk. sitron -
2 båter hvitløk -
1 ts salt -
1 ss tahini (kan sløyfes) -
0,5 ts malt spisskummen -
1,25 dl nøytral olje -
1 ss ristede sesamfrø til pynt
Slik gjør du
1. Skyll kikerter. Tørk godt av rødbeter.
2. Kjør kikerter og rødbete i en foodprosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummen og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.
La eventuelt hummusen renne av i en sikt dersom det blir mye væske av rødbeten.
Anrett i en dyp skål, drypp over litt olivenolje og pynt med ristede sesamfrø. Server med godt brød.