Hveteboller med sprø kaffetopping
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kaffeboller, best kjent på tiktok som 'Coffee buns', er luftige hveteboller med et sprø lokk av kaffekrem og smør i kjernen... Nam! Bolletrenden er særlig populær i Malaysia og Asia under navnet Rotiboy. En ny bollefavoritt!
Ingredienser
porsjoner
Hveteboller:
-
150 g smør -
1 kg hvetemel -
1,5 dl sukker -
1 pk fersk gjær -
0,5 ts salt -
2 ts malt kardemomme -
6 dl melk -
50 g smør til fyll
Kaffetopping:
-
3 ts pulverkaffe -
3 ts kokende vann -
100 g romtemperert smør -
100 g sukker -
2 stk. egg -
120 g hvetemel
Slik gjør du
Vil du lage kaffeboller til fastelavens? Lag en enkel kaffekrem, ved å piske 3 dl kremfløte, 0.5 dl sukker og 2 ss espresso pulverkaffe til luftig krem, som du fyller bollene med. Mums!
Vil du heller bake trippel sjokoladebolle eller hveteboller med sprø kaneltopping? Vi har verdens beste oppskrift!