Hveteboller på grillen

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flytt kjøkkenet ut, ta med deg bolledeigen og lag deilige saftige hveteboller på grillen!  Deigen klappes ut i mindre emner og stekes på grillen. Pensle med litt smør mens de er varme, og dypp i sukker og kanel. Topp med en syrlig melisglasur for prikken over i’en.

Ingredienser

1  porsjoner

Bolledeig:

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 1 pk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 stk. egg
  • 6 dl melk

Topping:

  • 50 g smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ss malt kanel

Melisglasur:

  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar

bar