Hvit sangria
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Alle spaniafarere har fått servert herlig leskende sangria av rødvin og fruktjuice minst én gang i løpet av ferien. Men har du smakt den hvite varianten, med hvitvin, frukt og ingefærøl? Forfriskende og farlig godt!
Ingredienser
6 porsjoner
-
1 stk. grønt eple -
1 stk. nektarin -
2 stk. lime -
12 blader frisk basilikum -
2 ss sukker -
2 dl brandy (kan utelates) -
1 flaske tørr hvitvin -
3 dl (eller mer) ingefærøl eller kullsyrevann
Slik gjør du
- Del eple, nektarin og lime i skiver. Plukk blader av basilikum. Ha alt i en mugge og hell over sukker, brandy eller annet brennevin og hvitvin. Sett kaldt i minst 3-4 timer, eller over natten. Jo lenger det får stå, jo mer smak vil det bli.
- Hell alt i en stor mugge med is, eller fordel i glass og topp med ingefærøl eller kullsyrevann. Server med én gang.
Det finnes et utall oppskrifter på hvit sangria. Med frisk frukt eller bær, vin, en skvett brennevin og vann med kullsyre har du det som skal til. Prøv deg fram for å finne din favoritt.
Du kan også lage rosé-sangria ved å bytte ut hvitvinen med rosévin.