Hvitløksbrød med bakt hvitløk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du fått med deg TikTok trenden hvitløksbrød med bakt hvitløk? Det har vi og den er skikkelig digg!
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. hel hvitløk -
4 ss olivenolje -
200 g romtemperert smør -
1 bunt frisk persille -
2 stk. baguette -
4 ss parmesan
Slik gjør du
- Skjær toppen av hvitløkene, legg over i aluminiumsfolie og hell godt over med olivenolje.
- Pakk hvitløken inn i aluminiumsfolien og legg over i en ildfast form. Bak i en time i ovn på 180 °C.
- Finhakk persille og ha i en skål sammen med smør, salt og pepper.
- Press hvitløken ut av skallet og over i smørblandingen. Hell over stekefettet fra den ildfaste formen. Bland godt sammen.
- Skjær baguettene i to på langs og smør på hvitløkssmøret.
- Ha baguettene over i en ildfast form og riv over parmesan.
- Gratiner baguettene videre i ovnen i ca. 10 minutter.
Lyst til å lage hvitløksbrød, men har ikke så mye tid? Prøv pull apart hvitløksbrød som lages med ferdig pizzadeig.