Hvordan grille entrecôte

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Entrecôte har en fin fettmarmorering som gjør at det er lett å lykkes med en saftig og god biff fra grillen. Biff av entrecôte er god mat man virkelig kan kose seg med når man vil ha noe ekstra godt.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. biff av entrecôte storfe
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje til pensling

Slik gjør du

  1. Tørk av biffene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper og pensle dem med litt olje.
Mange liker å krydre biffen med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper.
  1. Grill biffene på direkte varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu dem og vent til det pipler igjen. Nå har du medium grillet biff. Legg biffene for hvile i et par minutter på kald sone før servering.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Hvis du vil pensle biffene med grillsaus/glaze bør du gjøre det etter at biffene har fått en fin grillskorpe. Mange grillsauser inneholder sukker, som gjør at sausen fort brenner seg ved høy varme.

Server grillet entrecôte med en god salat, jordbærsalsa og en potetvariant.

Se våre anbefalinger med tilbehør til grillmat og tilbehør til biff.